DRÄNERING

Med en fungerande dränering kan ni vara säkra på att ert hem förblir tryggt och skyddat från fuktrelaterade skador. Varje husgrund har sina unika egenskaper och markförhållanden. Kontakta oss idag för att boka in en kundbesök så att vi kan undersöka förutsättningarna för ditt dräneringsprojekt. Vårt upptagningsområde är Skåne & Halland.

DRÄNERING

Vi har lång och gedigen erfarenhet av dräneringsarbeten. Vi väljer den mest lämpliga metoden efter noggrann analys av er fastighet, mark och andra förutsättningar. Ni kan vara säkra på att resultatet uppfyller alla krav och önskemål.

Platon eller isodrän?

 • Isodrän är tillverkade av små cellkulor sammanhållna av lim. Isodrän har isolerande och fuktsäkra egenskaper:
  - Dränerande
  - Uttorkande
  - Värmeisolerande
  - Kapillärbrytande
 • Platonmattor är en slags dräneringsskiva som används vid dränering. Platon har inte isolerande egenskaper och måste därför alltid kombineras med exempelvis cellplast. Kostnaden för platonmattor är lägre än för isodrän.
 • Om du bor på en plats där det inte är särskilt mycket fuktighet samt om du inte har något behov av värme i källaren, kan det vara bättre att välja platonmatta med cellplast. Behöver du däremot mer isolerande egenskaper är isodrän eller pordrän ett bättre alternativ eftersom skivorna både är fuktsäkra och isolerande.

Att inte ha en korrekt dränering kan leda till allvarliga skador som kan bli mycket kostsamma att åtgärda. Det kan leda till att källaren svämmar över eller att era väggar vittrar sönder, och i värsta fall kan mögel sprida sig och orsaka skador på hela hemmet. Har din källare unken lukt med flagnande färg? Då kan det vara dags för en dränering. Är du osäker kommer vi ut och gör en provgrop. 

Vi utför även dräneringsarbete för vägar, tomter och åkermark. Kontakta oss idag för en konsultation.

BOKNINGSFÖRFRÅGAN


Åk till toppen