Körkort B, utökad B/BE

Utbildningen startar: 26 February 2019
Studieort: Hjärnarp

Det är rullande start på våra körkortsutbildningar, tag kontakt med oss för start eller information.

Personbil

Alla personer som kör på vägarna behöver vara säkerhetsmedvetna och trafikutbildade. Därför ställs det vissa krav på dig som vill ta körkort. Ska du köra personbil eller lätt lastbil behöver du ett B-körkort. Här kan du läsa mer om vad som krävs om du vill ta ett B-körkort och vad du behöver tänka på.

Vilken sorts utbildning du än väljer så är vi lyhörda för dina önskemål och hjälper dig till ditt mål - Körkortet!

Trafikläraren som hjälper dig med ditt körkort heter Pauline Magnusson

Hon svarar gärna på dina frågor, stora som små.

Vi kontaktas via telefon 0431-45 44 90 alt maskin@nordberghs.se

Fördelen med att ta ditt körkort hos oss är att vi kan starta din körlektion hemma hos dig, vid din skola (inom Ängelholms kommun) eller vid Förslövs-,  Ängelholms station.

PRISLISTA B BE B96

B-körkort

Körkortsbehörigheten B ger rätt att köra personbilar och lätta lastbilar med en totalvikt på högst 3 500 kg.

Vi kan erbjuda INTENSIVUTBILDNING som passar för dig som under dagtid kan ägna dig helt åt körkortsutbildning under ca 3 veckor. Här börjar vi med en testlektion för att titta på vad du har för förutsättningar och vad vi kan bygga vidare på. För att klara en intensivutbildning bör du ha goda förkunskaper.

Vill du vara färdig till ett visst datum? Då passar en PLANERAD UTBILDNING dig! Vi planerar in hur många körlektioner vi anser att du behöver och även när du skall göra teoriprov och körprov på Trafikverket. Viktigt att tänka på är att teorin och praktiken ska ligga jämsides hela tiden. Därför är det viktigt att plugga in teorin i samma takt som du har körlektioner.

Vill du ha en utbildning i din egen takt för att hinna med skola eller arbete. Då gör du bästa att välja en TRADITIONELL UTBILDNING. Du kör när det passar dig, normalt 1-2 gånger per vecka. Självklart kan vi köra lite oftare de veckor du har möjlighet.

Teorin är inte alltid lätt att plöja igenom eller kanske förstå och ta in på rätt sätt. Därför erbjuder vi också INDIVIDUELL TEORI där trafikläraren hjälper dig att gå igenom saker du tycker är svåra eller också hjälper dig att ta dig vidare.

 

BE

Vi planerar för en teorikväll vid bilen, vi går igenom lite mer och visar. 

Anmäl ditt intresse om du vill vara med.

Körkortsbehörigheten BE ger rätt att köra personbilar eller lätta lastbilar med en totalvikt på högst 3 500 kg och en eller flera släpvagnar kopplat till sådan bil, förutsatt att släpvagnens eller släpvagnarnas sammanlagda totalvikt inte överstiger 3 500 kg. Till skillnad mot behörighet B eller utökad B är att BE-behörigheten inte har någon begränsning för bilens och släpvagnens sammanlagda totalvikter, som är högst 3 500 kg för B och högst 4 250 kg för utökad B.

Om du har behörighet BE är det ofta bilens tekniska begränsningar som avgör om det är tillåtet eller inte att köra. Bilens högsta tillåtna släpvagnsvikt anges på bilens registreringsbevis - släpvagnens och släpvagnslastens sammanlagda vikt får inte överskridas.

Åldersgränsen för BE är 18 år.  

B - utökad / B96

Körkortsbehörigheten utökad B är egentligen en variant av det vanliga B-körkortet. Samma förutsättningar gäller, med den skillnaden att du har rätt att dra en släpvagn som väger mer än 750 kg i totalvikt, förutsatt att bilens och släpvagnens sammanlagda totalvikt inte överstiger 4 250 kg.

Åldersgränsen för utökad B är 18 år.

 

C & CE 

Se mer information på vår tunga sida, http://www.nordberghs.se/utbildningar/trafikskola-c-ce/

 

 

 

 

 

Direkt till Transportstyrelsen

Kontaktperson

  • Maria Nordbergh
  • 0431-45 44 90
  • maskin@nordberghs.se

Intresseanmälan